Zuiverheid

Zuiverheid

Zuivere wijnen zijn eenvoudig gezegd wijnen zonder bacteriën en schimmels met een laag sulfietgehalte. Het maken van zuivere wijnen begint in de wijngaarden. Een zuivere wijn komt voort uit:

  • een combinatie van druiven en terroir,
  • het juiste microklimaat,
  • de juiste snoeiwijzen en
  • een temperatuur gecontroleerd, schoon vinificatieproces
  • geklimatiseerd transport (op 12 graden Celsius) naar ons magazijn, zo blijft de wijn zuiver

Hierdoor behoeft de wijn een minimaal gehalte aan sulfiet om de aanwezige bacteriën te doden. Een Zuivere wijn is in balans (geur, smaak en afdronk), en is licht verteerbaar en bijzonder lekker. Een volgend glas is makkelijk besteld.

Een zuivere wijn gaat over het eindresultaat! Een biologische of biodynamische wijn gaat meer over de wijze waarop wijn wordt gemaakt en gaat niet over hoe zuiver de wijn in het glas is. Onze wijnhuizen zijn geselecteerd op zuiverheid en duurzaamheid. Een wijnhuis dat duurzaam werkt is gericht op het in stand houden van de aardbol door oog te hebben voor het insectenleven, bodemgesteldheid en het milieu.

Clavis Wijnimport stelt alles in het werk om die chateaus te selecteren die de filosofie en missie omarmen: “Alleen nog maar zuivere wijnen op tafel”.

 

 

Winery-basement
Bunch-of-grapes
vineyard-view

Kenniscentrum

Weten doet Wonderen

Tasting room